atelier

FAQ NL

Vaak gestelde vragen

Heeft u nog enkele vragen ? U vindt zeker het antwoord hieronder. Zoniet, contacteer ons!

Ik ben een man, ben ik welkom?

Zeker en vast! In onze lessen zitten gemiddeld ongeveer 75% vrouwen en 25% mannen. Elke persoon die zin heeft om te leren klussen is welkom.

Hoe kan ik contact met u opnemen?

Indien u geen antwoorden op uw vragen heeft gevonden, stuur ons een email naar contact@deplantrekkers.be. We beantwoorden jullie vragen zo spoedig mogelijk.
U kunt ook contact met ons opnemen per telefoon van maandag tot vrijdag van 9u tot 18u op het nummer 02 609 56 66. Als we niet op kantoor zijn, kunt u ons een bericht achterlaten.

Wat moet ik doen als ik mijn deelname aan de workshop moet annuleren?

Onze workshops kunnen niet vergoed worden.
Als u wenst om uw aanwezigheid in een workshop te annuleren 15 dagen voor de datum van deze workshop, dan kan u uw inschrijving naar een andere datum verplaatsen of zelfs van thema veranderen. Als u ons minder dan 15 dagen voor de workshop verwittigd, zal het niet meer mogelijk zijn om nog te veranderen. Maar u kan de deelname dan schenken aan één van uw naasten! De plaatsen worden niet als nominatief beschouwd.
Al onze verkoopsvoorwaarden kunt u nalezen op onze pagina "Algemene verkoopsvoorwaarden".

Hoe kan ik me inschrijven voor een workshop?

Om u in te schrijven voor een workshop bestaan er verschillende mogelijkheden.
1) U kan direct online reserveren via de Reserveren terug te vinden op onze site. Vind een datum die u past en volg de betalingsstappen. U krijgt meteen een bevestiging van uw inschrijving per email!
2) Contacteer ons anders via email (contact@deplantrekkers.be) of per telefoon (02/609.56.66) en dan schrijven wij u handmatig in voor de datum naar uw keuze. U moet dan vervolgens een overschrijving maken om de tickets per mail te ontvangen.

Wat is het niveau van de workshops?

De workshops die we nu geven zijn bestemd voor beginnende klussers. Ze hebben als doel om u de theoretische en praktische basis aan te leren zodat u uw plan kan trekken met alledaagse hoofdzorgen.
Let op, bepaalde lessen zijn wat meer gevorderd en hebben vereiste niveaus nodig (bijvoorbeeld het maken van een meubel volgt op basis schrijnwerkerij). Andere workshops hebben meerdere niveau's zoals elektriciteit 2 en sanitair 2. Blijf op de hoogte door u in te schrijven voor onze Newsletter beneden aan de pagina.

Wie zijn de leraren?

Al onze leraren zijn zelfstandige professionals uit de sector die gevormd zijn geweest door onze diensten voor het geven van onze workshops. Onze opleiders zijn dus schilders, algemene ondernemers, tegelleggers, schrijnwerkers, enz. en zijn mannen of vrouwen! U kan er al een paar bezichtigen in de rubriek “Over ons” op onze site.

Ik heb een cadeaubon gekregen, wat nu?

Als u een cadeaubon hebt gekregen, ga dan naar onze pagina Reserveren om een datum van een workshop naar keuze te vinden.
Geef ons daarna de datum en het bestellingnummer van uw cadeaubon door per mail (contact@deplantrekkers.be) of per telefoon (02/609.56.66). We zullen u dan met alle plezier helpen om een datum voor uw eerste klusworkshop te reserveren
Al onze cadeaubonnen zijn vanaf de datum van aankoop één jaar geldig.

Ik heb een workshoppack gekocht, hoe moet ik reserveren?

Als u een heel workshoppakket heeft gekocht, ga dan naar pagina reserveren om een datum te kiezen voor de workshops die behoren tot uw pack. Daarna heeft u twee mogelijkheden om de data te reserveren.
U kunt onmiddelijk online reserveren door het selecteren van de "reservatie" knop. Op het einde van het formulier, click dan op "reservatie" in plaats van "betaling door bankkaart". We zullen zelf de link maken tussen uw reservatie en uw pack en uw tickets versturen.
U kunt ook de gekozen data door per mail (contact@deplantrekkers.be) of per telefoon (02/609.56.66) doorsturen. Als u niet wenst om al de workshops in één keer te reserveren of als u niet al de data naar keuze vindt, geen probleem. U kan workshop per workshop reserveren.
Al onze pakketten zijn vanaf de datum van aankoop één jaar geldig.

Kan ik de betaling van een workshoppack spreiden?

We begrijpen maar al te goed dat de betaling van een heel workshoppakket in één keer moeilijk kan zijn. Als u liever wenst om de betaling van een workshoppakket te spreiden over verschillende weken, dan kunnen we samen een betalingsplan vinden dat voor u past. Daarvoor hoeft u ons alleen te bellen naar 02.609.56.66 of ons een mail te sturen (contact@deplantrekkers.be) en wij zullen met plezier alles met u organiseren!

Vanwaar komt de naam de “Plantrekkers”?

De Plantrekkers lag aan de oorsprong van een organisatie gelanceerd door twee (oud)studenten van Louvain-La-Neuve Noémie Nélis en Pierre-Yves Orban. Als kinderen van gescheiden ouders, hadden ze als idee om klusworkshops te organiseren voor alleenstaande vrouwen om hun te helpen hun plan te leren trekken in alledaagse manuele klusjes.
Omdat ze zagen dat ook mannen geïnteresseerd waren in deze opleidingen, hebben ze spoedig de workshops voor iedereen toegankelijk gemaakt: geen sexisme!
Het idee van de Plantrekkers is overgenomen door Stéphanie & Lucie in maart 2015 om de workshops over heel België te kunnen geven.

Ik zou een workshop willen volgen met alleen mijn vriendinnen, is dat mogelijk?

Natuurlijk! We hebben verschillende groepsformules gaande van de klassieke workshop voor uw vrienden en u in een zaal naar keuze tot het multithemaspel. Ga voor meer informatie naar onze pagina “Groepaanbiedingen” of contacteer ons direct via contact@deplantrekkers.be om ons uw idee voor te stellen. We staan open voor alles!

Wat gebeurt er als ik me verwond tijdens een workshop?

Het is voor ons onmogelijk om een verzekering te sluiten voor alle deelnemers. Zoals vermeld staat in onze algemene verkoopsvoorwaarden dat u accepteert als u online een workshop bestelt, is onze organisatie niet verantwoordelijk voor lichamelijke of materiële schade tijdens een workshop In geval van een ongeluk, moet u dus worden verzekerd door uw eigen medische verzekering/mutualiteit
Dit gezegd zijnde, al onze workshops bevatten een theoretische uitleg van de essentiële veiligheidsregels en onze leraren letten altijd goed op of de deelnemers op een behoedzame manier de elektrische machines gebruiken tijdens de workshop.

Wat gebeurt er als ik iemand anders verwond tijdens een workshop?

We hopen natuurlijk dat dit nooit gebeurt. Zoals uitgelegd voor de vorige vraag, bevatten al onze workshops bevatten een theoretische uitleg van de essentiële veiligheidsregels en onze leraren letten altijd goed op of de deelnemers op een behoedzame manier de elektrische machines gebruiken tijdens de workshop.
Als het zich toch voordoet, is het noodzakelijk dat u zoals elke goede huisvader, een familiale verzekering heeft of wettelijke aansprakelijkheidsverzekering die de lichamelijke en materiële schade dekt die u aan derden kunt toebrengen buiten professionele activiteiten.

Ik ben jonger dan 18 jaar, ben ik welkom?

Natuurlijk! Elke leerling klusser vanaf 14 jaar is welkom. We vragen wel aan de jongeren tussen 14 en 16 jaar om samen met hun ouders naar de workshops te komen. Weet wel dat de meerderheid van onze deelnemers tussen 25 en 65 jaar zijn

Waar onze klusworkshops te vinden?


Neem contact met ons op en we zullen snel uw vragen beantwoorden.

Houd jezelf op de hoogte: